Jobba träna äta mysa

Jätterolig dag på praktiken även idag, ville inte gå hem från alla mysiga barn. Jobbade mellan 8.30 och 15 och sen när jag kom hem bytte jag om till träningskläder och tog mig ut på en löprunda. Det blev en ganska kort en för att känna hur jag mår men det gick faktiskt bra. Joggade förbi hos mamma och pappa och stannade där en stund för att busa med sebbe som var lite rastlös. Nu har jag precis duschat och har mat i ugnen som ska ätas så fort Jörgen kommer hem :)

Känns skönt att ha gjort bort träningen innan middagen så jag bara kan ta det lugnt och småplocka lite här hemma hela kvällen. Snart börjar ju Biggest Loser finalen, får inte missas!

En kvinna från tidigare säsong, stört!


Bokrea

Underbart väder idag också men jag hann inte vara ute med barnen något idag. Så när jag slutade tog jag på mig vårjackan och promenerade in till stan och fyndade lite böcker på bokrean och handlade på coop. Jag köpte fyra böcker, en kokbok om kyckling, en kakbok, en magträningsbok och en wellness bok. Nu ska jag börja med maten, ska göra viltskav och mos bara för Jörgens skull. Ikväll har vi tvättstuga och så kommer Jennifer hit och myser :)

Sportlov?

Sportlov för de flesta just nu, men inte för mig. Var på praktiken mellan 8 och halv 2 idag, fick sluta två timmar tidigare eftersom det var så lite barn. De flesta är hemma nu när syskonen ändå har sportlov så det kommer väl se ut så här hela veckan. Det positiva är att man kan fokusera mer på enskilda barn och göra saker med en och en :)

När jag kom hem har jag hängt in en hel massa kläder, surrat med lillasyster i telefon och pysslat och stajlat om några tråkiga pappersmappar från IKEA som var helvita först men nu jättefina :) Snart ska jag gå och steka lite palt och sedan ska jag och Jörgen promenera till arenan så jag kan prata med tränarna lite. Kan återkomma om vad senare.

Imorgon ska jag ta mig en sväng på stan om jag slutar lite tidigare och kika lite på bokrean.

Skotertur

Åååh vilken underbar dag! Helt perfekt väder för en skotertur med Jörgen och Sebbe! Inte helt illa att halv-ligga i en kälke med renskinn under sig, helt fri från vinden heller ;) Det blev min nya favoritplats. Vi åkte först till Gruvberget men där var det ganska mycket folk så vi åkte mot Svedjefortet, där gjorde vi upp en eld och satt och myste med världens finaste utsikt och solen i ansiktet. Hur underbart som helst! Nu är vi hemma och ska snart äta lite middag för att sedan kanske få besök av Jennifer och Oscar.

Imorgon väntar en hel vecka till på Rörvikens förskola med alla fina barn :)

Nu ska jag gå och hjälpa Jörgen som har fastnat i ett sudoku och kommer säkert inte gå därifrån förrän han har löst det, och nej han är inte tjurig ;o ;)


Lördag

God morgon! Igår hade vi myskväll, jag, jörgen och sebbe. Just nu sitter sebbe och jörgen och spelar x-box och jag sitter här och fördriver lite tid. Idag funderar vi på att åka ut med skotern, men för att kunna göra det alla tre måste vi hämta en kälke som står i Långsjön. Så vi funderar på om jag och jörgen ska ta skotern dit och hämta den och kanske åka ut alla tre imorgon. Men vi har inte riktigt listat ut hur vi ska göra än.

Snart ska jag gå och göra lite plättar till lunch :)

Ha en trevlig helg!

Crêpes

Nu håller vi på att friskna till på riktigt här hemma, vilket är väldans skönt. Ska dock inte träna ikväll, måste ta en funderare..

Idag har jag haft praktik som vanligt, hur kul som helst! Kom precis hem och sitter nu och försöker hitta något bra recept på crêpes som jag och Jörgen ska laga ikväll. Per och eventuellt Joakim kommer och äter med oss ikväll så måste ta och städa ett varv, åtminstone plocka bort lite :b Sen ikväll blir det bara mys med lite morötter kanske :)

Imorgon blir det en till dag på förskolan och sen kommer Sebbe hit och sover över :)


Bildbomb från barndomen




















Plugg

Idag är min enda "lediga" dag på en sisådär 6 veckor (om man inte räknar med helgerna såklart). Jag har blivit lite bortskämd med att oftast ha en eller två lediga dagar i veckan när jag har vanlig skola. (Med lediga dagar menar jag dagar då jag inte har lektioner men då jag ändå måste plugga här hemma). Men nu är det praktik, vilket innebär 5 dagar i veckan i 5 veckor. För mig blir det dock tre dagar extra eftersom jag blev sjuk förra veckan. Idag är jag alltså hemma och måste sitta här framför datorn hela dagen och göra min presentation som ska vara klar och framföras imorgon. Det är en examination som examinerar halva praktiken (eller de två veckorna vi har haft hittills). Jag tror det kommer bli bra, än så länge har jag väldigt mycket kvar att göra och ser just nu inget slut på det men snart kanske ;)

Annars har jag en hel hög med saker som skulle behöva göras, bland annat städa hela lägenheten. Det får bli någon annan dag :b Ikväll ska jag äntligen träna, har inte tränat på två veckor på grund av förkylning och magsjuka men nu!

Jag har en lärarkalender och i varje vecka står det ett citat från någon. Förra veckan var det: "Om du säger vi får se hela tiden händer det ju aldrig något." - citat Nalle Puh :) Så sött och väldigt sant!

Skojter

Igår åkte vi till Heden på morgonen och därifrån tog vi skotrarna och åkte till Långsjön där Jörgens mormor och morfar har stuga. Det blev en riktigt bra och rolig dag trots den hemska blåsten. Kul att åka skoter, vara ute och umgås med Jörgens familj och släkt.

Idag var vi uppe klockan 8 (?), vad händer liksom? Men men, idag har vi god tid på oss att hinna med allt nödvändigt. Jag måste plugga, vi måste städa, få upp alla skotergrejer på vindan, lämna tillbaka en hyrfilm och en hel massa annat. Ikväll ska vi också och äta middag hos Jörgens pappa.

Nu ska jag forsätta att plugga!

wookwook

Idag blev det en ganska kort dag på vfu:n, skönt när det är fredag och allt. När jag slutat promenerade jag upp till biblioteket och lånade en bok som jag behöver till examinationen på tisdag, sen sammanstrålade jag med mamma och åkte och hämtade Jennifer och Sebbe. Sen har jag varit hos dom på erikslund ett tag och nu sitter jag hemma och borde plugga lite men vill hellre se biggest loser repriser :p

När Jörgen kommer hem ska vi äta wook, åka och lasta av skotern i heden och sedan ha lite fredagsmys. Imorgon ska vi ut på skotertur till långsjön med Jörgens familj, kommer bli jättekul :)

Ha en bra fredagkväll :)

Alla hjärtans dag

Här är det sjukstuga hemma hos oss, igår låg jag i magsjuka och Jörgen i förkylning. Idag mår jag bättre men fortfarande förkylda båda två. Så vår alla hjärtans dag spenderas i soffan framför tv:n. Vi får ju trots allt vara tillsammans så på det sättet är det ju bra :) Men nu är jag less på att ligga hemma så imorgon ska jag släpa mig till praktiken! Har inte råd att missa något mer. Nu ska vi fortsätta att se Förhäxad, som vi har gjort hela dagen.

Men som sagt, ha en bra alla hjärtans dag och ta hand om varandra :) ♥


Sjukling

Igår fyllde Sebbe 7 år, världens bästa lillebror som finns! Igår efter min praktik och efter Jörgens jobb åkte vi dit för att fira honom. Han är så söt när han ska visa allt han fått, han hade inte ens tid att fika för han var så upptagen med att bygga sitt nya lego. Idag har jag varit hemma :( Förkylningen har brytit ut, äntligen får jag väl egentligen säga. Inte roligt att missa en dag av praktiken och aldrig kul att vara sjuk men jag har känt i en vecka nu att jag håller på att bli sjuk så på ett sätt är det ganska skönt att veta att nu kan jag bara bli friskare. Mår jag bättre ikväll ska vi åka en sväng till morbror Patrik som fyller år. Imorgon är Jörgen i Finland och boxas och jag ska hjälpa till på Sebbes kalas om jag mår bättre, vilket jag hoppas på. Han ska ha piratkalas och jag och Jennifer ska klä ut oss :))

Nu ska jag ta en dusch för att i alla fall inbilla mig att jag är lite fräshare och sen lägga mig i soffan och se lite mer vänner.

Trevlig helg :)

Lite bilder på 7-åringen :)










Onsdag

Idag blev den en längre dag på praktiken, 8.30 till 15.30. Så det enda jag har hunnit med hittills är att laga middag. Idag blev det egna köttfärsbiffar fyllda med fetaost och kokt potatis. Det blev faktiskt gott, jag blir lika förvånad varje dag att jag faktiskt kan laga mat :b

Imorgon börjar jag 9.30 och har stängning till 18, sen ska vi direkt till Erikslund för att fira att världens bästa och sötaste lillebror Sebastian fyller 7 år!

Nu ska jag se biggest loser och dricka lite te :)

Tisdag

Blä, vaknade ännu segare idag, igentäppt näsa och halsont. Hevde mig upp och kände att det sakta men säkert blev lite bättre. Jag klarade av dagen men nu när jag kom hem var jag helt slut. Har suttit vid tv:n och vilat upp mig lite och ska snart börja med middagen och sen åka och handla med Jörgen. Praktiken går jättebra, tycker att det är jätteroligt att vara med alla barnen :) Längtar tills jag får börja jobba på riktigt!


VFU

Då var första dagen av VFU:n avklarad (dvs praktiken), med väldigt lite barn och väldigt många pedagoger blev det en väldigt lugn dag. Men trots det är jag helt slut nu, huvudvärken försvinner aldrig och tyvärr tror jag inte att den kommer göra det när jag ska jobba med ca 20 barn varje dag i fem veckor :b Men jag tycker ju om det så då får det göra ont när jag kommer hem i alla fall.

Blir ingen träning ikväll, måste som sagt bli helt frisk. Så ikväll blir det bara en lugn kväll i soffan för mig. Såg nyss att jag blev godkänd på förra examinationsuppgiften, oj så skönt nu kan jag äntligen släppa den kursen också!

Nu ska jag snart börja med maten, det blir torsk med ägg och bacon, ett skit gott recept som jag har fått av mamma : )

Förskollärarutbildning

Jag tänkte passa på att skriva ett inlägg om mitt val av utbildning. Det slog mig här om natten då jag drömde att jag på något vis var tvungen att byta högskoleutbildning, till och med byta universitet (fråga mig inte varför, det var en dröm) och jag kände hur trist det var, jag ville ju inte byta. Det gjorde ont i mig när jag tänkte på att jag skulle utbilda mig till något helt annat med helt andra människor. Då slog det mig hur rätt jag har valt. När jag var ca 4 år så ville jag bli busschafför som min morfar. Den drömmen hade jag några år tills jag insåg att min mormor hade en mycket roligare jobb, förskollärare. Sedan dess har jag velat bli det och jag har bara tvekat en kort stund (då var jag inne på lärare 1-3). Jag tycker verkligen att det är jättekul att läsa till det här. Även om det är sjukt mycket att göra i vissa perioder är det samtidigt roligt. Tänk att få vara med att lägga grunden för en människas livslånga lärande. Mycket av litteraturen vi läser borde egentligen alla föräldrar att läsa, det är sååå himla mycket som man inte tänker på, man bara gör. Jag är tacksam för att jag följde mitt hjärta oavsett hur många som påstod att "dagisfröken" är ett skitjobb som man inte tjänar nå pengar på. Det spelar ingen roll, man tjänar så mycket mer på det. Jag är tacksam för att jag har fått lära känna så många nya människor som har samma intresse som jag!

Tack för mig :)

Fredag

Vill bara börja med att säga: Okeeej! Vi har alla fattat att det är kallt ute och att allas termometrar står på minus 30. Så, nu behöver ingen skriva något mer om det idag! ;) Själv tänker jag inte gå utanför dörren idag :D

Jag tog mig en liten sovmorgon till halv 10, tog en dusch för att intala mig att jag är frisk. Tyvärr funkade det inte så jättebra, är sliten och seg i hela kroppen, vilket kan vara en början på en förkylning. Men nej, idag ska jag vara hemma i värmen och vila upp mig och sedan mysa med hjärtat som alltid får mig att må bra.

I helgen är det som sagt DM här i Boden och tyvärr har vi väldigt många sjukdomar i laget men vi håller tummarna på att alla kan spela imorgon!

Torsdag

Är det min tur att bli sjuk nu? Sprängande huvudvärk igår på träningen som satt i hela natten, sovit dåligt, ont i halsen när jag vaknade och allmänt seg i hela kroppen. Många i laget och i skolan är sjuka, även min sambo känner sig inge bra. Idag har jag i alla fall en lektion som jag inte vet om det är värt att fara på den. Men om pappa ska åka till Luleå åker jag nog dit med han, då förlorar jag ju inget på att åka dit (som till exempel den extremt dyra bussen). Annars ska jag inte göra så mycket, borde läsa men det är inge kul att göra det med huvudvärk :/

mitt hjärta!

Onsdag

Idag är det ingen skola, bara plugg på hemmaplan. Ska eventuellt och jobba senare idag också. Just nu sitter jag och ser Top model Sverige på tv3 play. Ingen höjdare direkt, förstår inte hur vissa tjejer tänker.. haha ändå ganska underhållande.

Jaja, nu ska jag ta tag i dagen :) Pöss

RSS 2.0