31 maj

Hejhopp! Var ett tag sen nu men har haft fullt upp med skolan. Jag har nästan avslutat mitt första år på universitetet, har bara en halv inlämningsuppgift kvar. Gjorde de sista tentorna måndag och tisdag, så skönt! Uppgiften ska in på söndag men är nästan klar med den. Igår, första dagen på mitt "sommarlov", blev det jobb på torpgärdans förskola. Idag har jag varit ledig så har passat på att städa sovrummet, hämtat lillebror från skolan, skurat badrummet och organiserat upp i "burk-skåpet" i köket. Det var kaos i det skåpet och igår kom jag hem med en kasse med tupperware grejer som jag fick av Eva :)

Nu har jag suttit och läst lite topphälsa och försökt hitta motivationen till träning igen, gick väl ganska bra. Bestämde mig för att ta en joggingtur till och från björns för att kika lite på Sebbes fotbollsträning ikväll. Nu ser jag på klockan att det är dags att börja med maten.

Pöss!

23 maj

Onsdag idag och fem dagar till första tentan. Vill göra som jag alltid vill den här tiden på året när det är som mest i skolan, bara gräva ner mig och komma upp igen när allt är över. Meeen nu ska vi vara positiva, har ju ändå lite att vara glad över. Idag ser min dag ut så här: Plugga naturvetenskap och eventuellt lite vetenskapsteori hela dagen fram till kl 6 då jag ska på öppet hus på Sebastians skola. Imorgon: Exkursion på Bärlingeberget mellan 9 och halv 3, hem och plugga vetenskapsteori hela kvällen. Fredag: Jörgen åker till Italien :( Har två examinationer i skolan, sen handla på storheden och hem och plugga hela kvällen. Lördag: Plugga, plugga plugga. Söndag: Samma som lördag. Måndag: Skriva tenta och plugga till nästa tenta + hämta Jörgen från Kallax :D Tisdag: Sista tentan + statistikinlämning. Onsdag: SOMMARLOV!

Så på onsdag nästa vecka kommer jag ha ett liv igen då jag förhoppningsvis ska jobba :)

Jaja nu ska jag fortsätta med naturen..

19 maj

Idag har vi varit i Storforsen med mamma, pappa, jennifer och sebbe. Promenerat, utforskat alla små vattenplättar, grillat och ätit gott. Kom hem för en stund sen och blev helt utslagna i soffan ett tag. Nu ska jag hoppa i duschen och få bort rök-lukten från håret och sen göra pizza!

(Bilder från dagen kommer senare)

Trevlig lördag :))

18 maj

Igår fick vi ett litet sovfrämmande som nu sitter och spelar star wars. Jörgen är och jobbar och jag borde plugga. Vill ut och springa senare men det spöregnar så får se om det kanske blir ett styrkepass inomhus istället. Jag måste också trotsa vädret och ta mig till stan och lämna in lönespecen, tur att jag har köpt regnkläder!

Men men, annars är det vår 11-månaders dag idag så ikväll blir det mys med kex, ost och vindruvor : )

Jag ber om ursäkt för att det är så fruktansvärt dåligt med bilder här men eftersom jag tar alla bilder med mobilen och uppdaterar på datorn blir det svårt. Men jag ska fixa så jag kan skriva inlägg från mobilen! Jag ska bättra mig :)

17 maj

Torsdag och söndag idag, eller ska kanske säga torsdag och röd dag, det vill säga ledig dag. Idag är både jag och Jörgen lediga och vi har ändå fullt upp hela dagen nästan. Nu har Jörgen precis åkt med lite grejer på släpet till Långsjön och blir väl borta ett tag. Klockan 11 ska jag börja tvätta, sen när Jörgen kommer hem får han ta över och jag ska åka till arenan och se lite fotboll. Sen om Sebbe mår bra idag ska han följa med hit till oss, vi ska baka kakor och mysa och kanske att han sover över, vi får se. Stackarn har ju haft feber, ögoninflammation och öroninflammation i snart två veckor :(

Det blir nog en bra torsdag, trots regnigt väder. Meen jag tänker inte plugga ett endaste dugg idag, är det röd dag så är det!


15 maj

Gooodmorgon! Klev upp klockan 7 idag trots att jag är "ledig", jag tycker att det är ganska jobbigt att inte veta om de ringer om jobb eller inte och det leder till att jag inte kan sova på morgnarna. Meen har ändå tusen saker jag vill hinna med idag. Till exempel:
- Plugga, till två tentor och skriva klart en metodikuppgift.
- Gå på en promenad.
- Baka kakor från min nya receptbok.
- Hämta min cykel på erikslund.
- Handla.
- Sitta ute i solen på balkongen.
- Och lite till, en del av det där ska jag väl hinna med, problemet är bara att de kan ringa ut mig på jobb när som helst.

Jag ska väl inte klaga, finns ju de som inte har något alls att göra så jag ska väl vara glad att jag har både skola, jobb och en lägenhet att fixa i. Men bara att sätta igång nu då, börjar med att skriva klart metodiken.

Puss!

13 maj

Idag har vi fortsatt med städandet, dammsugit och putsat fönster och även tagit oss en promenix till Erikslund och surrat med familjen. Nu är Per och Joakim här och jag ska alldeles strax dra mig mot korpen för lite korpinnebandy med pappsen :))

Imorgon väntar två föreläsningar och sen ett träningspass, resten av veckan kommer bestå av jobb, plugg och träning!

Bye!

12 maj

Äntligen helg! Fick sova ut imorse, även om vi inte sov länge var det skönt att vara utvilad när man vaknade. Hittills idag har vi storstädat ungefär halva lägenheten. Vardagsrummet och sovrummet är klart, Jörgen har rengjort akvariet, vi har bytt sängkläder, varit ut med soporna, bokat tvättstuga, ätit lunch och nu håller Jörgen på med köket och jag pluggar en stund. Sen ska vi ta tag i hallen, handla och laga go-middag. Vi ska prova oss på att göra inbakad fläskfilé idag, faktiskt Jörgens idé! Jag ska även ta och göra chokladmousse till efterrätt :))

Nä, nu ska jag börja med metodikuppgiften.

Ciao!

10 maj

Den här veckan har bestått av jobb måndag, skola tisdag, jobb onsdag, torsdag och skola imorgon fredag. Älskar att jag får jobba så pass mycket men just på grund av det är jag ständigt stressad och har en klump i magen som säger åt mig att jag måste plugga. Jag lever hela tiden ett steg framför så jag hinner inte med att uppskatta det jag gör i stunden. Måste verkligen läsa på och lära mig mer om Mindfulness, meeen det har jag inte heller tid med.

Ikväll ska jag ta en paus från allt som heter jobb, plugg och träning och fara med mina två bästa systrar och se estetprogrammet sjunga. Ibland behöver man ett break och dessutom lite kvalitetstid med systrarna, det var inte igår!

Ha en bra torsdag kväll! Puss

8 maj

God morgon!

Igår blev det jobb mellan 8-16 i Sävast. På grund av en stressig morgon och inte nog med mat i magen mådde jag inge bra på kvällen och kunde inte träna som jag hade tänkt. Men då steg jag istället upp tidigt idag och ska alldeles strax bege mig ut och springa lite intervaller (lugna sådana), sen blir det dusch och lunch innan jag åker till Luleå och pluggar och ser en föreläsning. När jag kommer hem blir det middag och sen träning med laget.

Så kommer min dag se ut :) Känns bra! Ett stort plus är att solen skiner och det ser ut att bli en fin dag :))


6 maj

Då har det återigen kommit mer snö, inget jag tycker om men har ändå kommit på att det inte är något att gnälla över, det försvinner ändå så fort. Kan uppdatera lite kort om vad som har hänt och som händer i mitt liv just nu. Var på 60-års kalas i torsdags för min mormor som är 40 år äldre än mig, vikarierade i en fjärdeklass på min gamla skola, jobbade från 8 till 17.30 i fredags på två olika skolor, var med massa folk i Linneas nya lägenhet igårkväll, har hjälpt svärmor att flytta idag och sitter nu och pluggar.

Det är var som har hänt. Kan också lägga till att jag antingen håller på att bli förkyld eller så kommer allergin. I vilket fall kan jag inte träna just nu vilket gör mig tokig, behöver verkligen det. Har varit så lat på sistone och nu när jag har tänkt komma igång igen så blir jag förkyld/allergisk. Inte kul!

Men men, nu ska jag fortsätta plugga lite tills Jörgen kommer hem.

2 maj

Åter till vardagen efter en mysig långhelg där jag fått spendera nästan alla timmar tillsammans med Jörgen. Onsdag idag då, känns som måndag. Har ett seminarie 14.45 men eftersom bussförbindelerna är sååå bra i norrbotten måste jag ta bussen till universitetet 11.40. Men då är det tur att jag har en fin pluggkompis i Luleå som väntar. Just nu sitter jag och försöker plugga lite men det kändes inte så roligt :b

Igår var det spelarmöte med innebandyn. Vet inte riktigt hur det känns. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte satsa och bara spela i utvecklingslaget i år på grund av att jag inte har tid att lägga ner så mycket tid som det krävs när jag både pluggar och jobbar. Jag fick blandad respons av tränarna men det är så jag vill göra. Det verkar dock bli stenhård fysträning i sommar för bägge lagen.


RSS 2.0